Let’s Sti(c)k Together: Gepakt & Gezakt // Terug naar School

Vorige maand was het nog nieuw, maar nu doe ik voor de tweede keer mee met de uitdaging van Let’s Stick Together. Bedenker hiervan is Marjolein van flaflinko, op haar beurt geinspireerd door de sew challenge van Davina. En deze maand is het thema Gepakt & Gezakt// Terug naar School. Het Gepakt &Gezakt thema was helemaal in mijn straatje, want ik had zojuist spullen besteld om een clutch te maken.

Nadat ik de spullen en het patroon voor de Joy clutch bij K-bas besteld had, kon ik gaan beginnen. Tja, beginnen met over mijn tassenmaakangst heen te stappen dus. Want op de een of andere manier is een rits in een tas inzetten heel eng..

Dus heb ik mijn tassenmaakspullen meegenomen naar naailes en heb ik daar mijn tas gemaakt. Mijn naaijuf heeft ook nog een naaimachine speciaal voor dikke stoffen dus dat was helemaal handig. En zie hier het resultaat!

En toen maakte mijn clutch een enorme reis, helemaal naar Corsica, om gefotografeerd te worden. Zo in de avond zie je mijn blauwe clutch bij mijn donkerblauwe jurk bijna niet. Maar de clutch bevalt erg goed.

de voorkant

En hieronder de binnenkant.

binnenkant joy clutch

nieuwsgierig naar wat de anderen maakten? Neem gerust een kijkje op hun blog!

FlaflinkoUnique MariekeGirls in UniformYjonisTwo OwlettesJust Just10Nathalie’s NaaiselsWoohoo by DavinaLarthMimalokiNaaizWollebolViTessBlogliesjeTante Fee196Sewing à la carte HutseprutsQueridaBlogrevolutionBij OogappelsienLunatiekCrealiefjesMiss PixieStokstaartje doet het zoJust DelphineMamadammekeMiel de FleurStoffenspulletjes Noxeema Khadetjes Wilwarin Made with Love

27 gedachten over “Let’s Sti(c)k Together: Gepakt & Gezakt // Terug naar School

  1. Ziet er heel leuk uit, misschien een volgend keertje nog een fotootje van de voorkant ook want ik ben eigenlijk wel benieuwd ;-).
    Maar top dat je je angst overwonnen hebt want dit lijkt me iets dat je meer moet gaan doen.

  2. Ik vind tassen maken zelf wel heel leuk, in het begin lijkt het inderdaad beangstigend, maar eens je er een aantal hebt gemaakt merk je dat het vaak op hetzelfde neerkomt en allemaal wel meevalt.

  3. Lijkt me een tof tasje! Staat hier ook op de to sew lijst maar durf er niet zo goed aan te beginnen. Lijkt me niet gemakkelijk… Maar het zien van deze geeft me terug zin! 🙂

    1. Ik vond het uiteindelijk best goed te doen, je hebt alleen wel een sterke naaimachine nodig. Mijn husqvarna kreeg de dubbele lagen niet goed getransporteerd.

  4. Een heel mooie clutch in een prachtige stof. Ook de binnenkant is erg fraai. Een rits inzetten in een tas is een uitdaging en ik ben ook benieuwd hoe je ervaring is met de metalen sluiting verwerken.

    1. De sluiting viel erg mee. Ik heb het nepleer aan de voering gestikt en toen kon ik de sluiting er zonder problemen overheen schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *