Let’s sti(c)k together: laat je inspireren

Ik denk dat het voor ons allemaal wel geldt, we laten ons vaak inspireren door iets of iemand anders. Dat doen we deze maand ook bij Let’s stick together: laat je inspireren door een ander. Enkelen laten zich zelfs door een collega uit de Let’s stick togethergroep inspireren.

Tijden geleden zag ik in het blad La Maison Victor een rokje voor kinderen, en dacht “dat wil ik ook!” Ik bestelde de stof, en… liet het tijden lang in de kast liggen, gezellig samen met mijn andere stoffen. Nu met het voorjaar in mijn hoofd, want het voorjaar buiten laat toch nog even op zich wachten, besloot ik mijn geliefde rokje te maken. Ik heb het over de Picha rok, een rokje voor kinderen.

Hoewel ik niet zo groot ben, en ook niet zo breed, pas ik toch niet meer in de kindermaten. Ik kon dus niet klakkeloos kopiëren, maar moest op zoek naar een ander, vergelijkbaar patroon. En dat werd de Rachel rok, ook uit de La Maison Victor. Wel wat korter, want ik ben niet zo lang.

Tijdens het meten is er echter iets mis gegaan, en heb ik nu een adem-in-rokje. Heel geschikt voor een feestje met sta tafels, maar iets minder geschikt als je dus wilt zitten. mmm, nu nog even nadenken over wat ik eraan ga doen…

Benieuwd wat de anderen gemaakt hebben?

Madame Stof, Lunatiek, Sewing à la Carte, Gezien bij Justine, Miel de Fleur, Girls in Uniform, just delphine, woohoo by Davina

8 gedachten over “Let’s sti(c)k together: laat je inspireren

  1. Veel te mooi om zo te laten, ik zou hem opnieuw maken. Moest je geen stof meer hebben dan kan je altijd nog afwerken met een contrast stofje of elastiek. In ieder geval echt een hele mooie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *