Pendrell blouse: Pin it & make it 6

Nadat ik bij haar een zeer geslaagde versie zag van de Pendrell blouse, besloot ik het patroon meteen te pinnen en te kopen. Ook kocht ik meteen een mooie chat chocolat stof. Ik verkortte het patroon op de aangegeven lijnen. Ik probeerde zo goed mogelijk de streepjes op de verschillende patroondelen overeen te laten komen, en naaide het shirt in elkaar. Maar toen…

trok ik het shirt aan…

en was het veel te ruim. Het leek wel een soort soep-shirt. Ik weet niet precies wat er niet goed aan was:

1. misschien heb ik het shirt teveel verkort,

2. misschien had ik beter een kleinere maat kunnen maken,

3. of misschien is het gewoon mijn model niet.

Maar na veel gevloek en aanpassingen, ben ik nu best tevreden. Ik heb de zijnaden en de voor- en achternaden flink ingenomen. Zie hier het resultaat.

P1000887P1000889

P1000888

Het is op de foto’s helaas niet zo goed te zien, maar de stof is de prachtige mintgroene tricot met koperen glitter-streepjes copper delight

Een gedachte over “Pendrell blouse: Pin it & make it 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *