Burda 07/2013 #130 Retrotop

Al een hele tijd geleden kwam ik op Etsy deze fantastische stof tegen bij Miss Matatabi. Een simpel blousje zou ik ervan maken, maar ik kwam het juiste patroon maar niet tegen. Totdat een vriendin mij de Burda 07/2013 #130 Retrotop liet zien. Dat moest en zou hem worden!

Dus tekende ik het patroon over en begon ik vol goede moed aan de top. Maar ik begreep niets van de omschrijving met betrekking tot het split aan de achterkant. Gelukkig kon ik bij mijn naailerares terecht en werd al snel duidelijk dat zo’n split maken eigenlijk heel simpel is.

burda 07/2013 #130 retrotop

Helaas ging er toch iets mis…

Tijdens het locken van het halsbeleg, heb ik het rugpand langs het mes van de lockmachine gehaald. Nu zit er een klein winkelhaakje aan de achterkant. Dit heb ik opgelost door (op advies van mijn naailerares) een stukje van de stof met vlieseline aan de binnenkant te strijken en vervolgens het winkelhaakje nog met textiellijm vast te lijmen. Nu valt het bijna niet meer op.

burda 07/2013 #130 retrotop

Verder ben ik niet helemaal tevreden met het patroon. Dat het een wijde top geworden is vind ik juist wel leuk, maar ik vind de hals te strak. Tip voor mezelf: volgende keer een wijdere hals maken.

2 gedachten over “Burda 07/2013 #130 Retrotop

  1. Wat jammer dat de Top een beetje tegenvalt: je stof is namelijk heel leuk en ook je sandalen passen er heel leuk bij. Misschien helt het als je de top ties korter maakt. Dan wordt hij iets boxier maar krijg je ook een andere verhouding.

    1. Ik ben op zich heel tevreden hoor, alleen de volgende keer moet de hals wat wijder. Maar dat is eigenlijk het enige dat tegenvalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *