Sorbetto top: Pin it & make it 4

De Sorbetto top heb ik al een hele tijd geleden gepind. Het leek me eerlijk gezegd aanvankelijk niet zo’n leuk blousje, maar toen ik die van haar zag was ik overstag. Dus heb ik bij de bestelling van een mooie tricot van Chat Chocolat, dit geinige restje stof besteld. Het was maar 60 cm, dus ik kon het blousje slechts 4 cm langer maken. Ik had overal gelezen dat de sorbetto top namelijk nogal kort uitvalt. Bij mij is hij nu precies lang genoeg. In tegenstelling tot het originele patroon heb ik het biaisband naar binnen gestikt. Ik heb het biaisband aan de goede kant van de blouse genaaid, vervolgens naar binnen gevouwen en opnieuw vastgenaaid.

sorbetto top

sorbetto topIk wil nog wel knoopjes maken op de plooi, maar ik weet nog niet welke kleur. Ik zat eerst aan goud te denken, maar toen ik de gouden knoopjes had opgespeld vond ik het toch niet zo geslaagd. Knalroze viel ook een beetje tegen.

Iemand nog andere ideeën?

Naast mijn pin van de sorbetto top, heb ik ook variaties met mouwen, pofmouwen en tulpmouwen gezien. Genoeg ideeën voor andere sorbetto’s dus.

2 gedachten over “Sorbetto top: Pin it & make it 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *